tisdag, februari 22, 2005

Varför en blog om gränslös kristenhet?

Under många år har den svenska kristenheten gått mot en alltmer främlingsfientlig inställning framförallt mot muslimer. Kristna tidningar gör allt fler och allt tydligare angrepp på det ”mångkulturella” samhället. Församlingar och deras pastorer predikar om ett Sverige som måste ”bevaras” ifrån inflytande undan den frammarscherande arabvärlden.

Gränslöst finns här för att motverka denna inställning och samtidigt för att bevaka kristna medier av olika slag. Inte för att peka ut religiösa ledare som rasister eller tidningar som främlingsfientliga men för att peka på hur vi egentligen tänker och göra oss medvetna om att även kristna medier gör fel. Självklart kommer även bevakningen på kristna hemsidor vara stark då det är där de mest extrema åsikterna sprids.

Gränslöst söker hela tiden tips och idéer på hur bloggen ska kunna utvecklas. Jag hoppas på mycket respons. Både negativ och positiv ifrån er som läser. Bloggen är obunden samfundsmässigt men jag som skriver är (för er som är källkritiska) medlem i Evangeliska Frikyrkan.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home